Néhány tízezer forintért teljesen szétlopták a közösségi házat + Videó

Fémtolvajok miatt bezárják a közösségi házat Tatabánya Mésztelep nevű városrészében. Az épületet hónapok alatt kifosztották ismeretlenek, minden fémből készült berendezést, szerelvényt elvittek: a több millió forintos kár mellett az épület teljesen használhatatlanná vált. Korábban a művelődési otthontól nem messze lévő iskolát hordták szét.

MNO
2011. 05. 03. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV összeállítását!


Tatabánya-Mésztelepen kétezren élnek. A házakban rendszeresen gumit és kábelt égetnek. A helyiek azt mondják: 2-3 család miatt nem mernek szólni, félnek. Az egyszintes, egykori bányászházakban hátrányos helyzetű családok laknak. A Tatabányai Fiatalokért Egyesület eddig a közösségi házban tartott foglalkozásokat a gyerekeknek. A négy éve tartó program célja a roma fiatalok szocializációja volt. Az épületbe már korábban is betörtek, ezért az ablakokat régóta nem üvegezték, csak deszkázták és rácsozták.

A fenntartó önkormányzat a lopások után bezáratja a közösségi házat. A város fideszes alpolgármestere azt mondta: sokmilliós kárt okoztak, ami mindössze néhány tízezer forintot ér a MÉH-ben. Szerinte csak akkor van értelme a helyreállításnak, ha a Mésztelepen élők felelősséget vállalnak az értékek védelméért. „Azt is el kell dönteni, hogy az itt lakók hogyan tudnak segíteni az értékek létrehozásában és megőrzésükben. Nagyon fontosnak tartom, hogy találjanak szerepet a közösségi ház felújításában, működtetésében, az értékek megőrzésében” – mondta a hírTV-nek Bereznai Csaba.

A közösségi ház ügyében az önkormányzat rendőrségi feljelentést tett. „Szétlopták. Gázberendezéseket, radiátorokat, csaptelepeket tulajdonítottak el. Ismeretlen tettes ellen folytat eljárást a tatabányai kapitányság bűnügyi osztálya. Tatabánya ezen városrészében gyakoriak a vagyon elleni bűncselekmények” – jelentette ki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Léber Gabriella.

A művelődési otthontól nem messze korábban iskola állt, az épületnek mára csak az alapjai látszanak, a berendezések után a téglákat is elhordták az ismeretlen elkövetők.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.