Nem hagyják aludni az oroszlánok a szlovák falu lakóit

Kifejlett oroszlánok miatt bosszús egy szlovák falu lakossága – éjszakai üvöltésük gondoskodik a szomszédok álmatlan éjszakáiról.

MNO
2011. 05. 31. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állatokat házi kedvencként tartja tulajdonosuk, Peter Ardan egy Nagyszombat közelében lévő kis faluban. A Novy Cas című lapnak a férfi elmondta, az oroszlánok bőgése meglehetősen hangos, de „mit lehet tenni, ilyen a természetük. Egyébként nem is üvöltenek olyan gyakran”.

Ardan nem tervezi, hogy megválik kedvenceitől, hiszen oroszlánjai nem ártottak senkinek, ő pedig betartja az állatok tartására vonatkozó előírásokat.

Jaroslav Kralovic polgármester tehetetlenül áll a panaszokkal szemben, mivel nincs olyan szlovák törvény, amely tiltaná az oroszlánok tartását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.