Nem jelentette be lakcímváltozását a hajléktalan, 3 évet kaphat

Lakcímváltozás be nem jelentése miatt került rács mögé egy hajléktalan az Egyesült Államokban: nem közölte a hatósággal, hogy elköltözött egy ipari szeméttartályból.

MNO
2011. 05. 05. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset Új-Mexikó államban történt. A hajléktalan férfit korábban szexuális bűntettért börtönre ítélték. Szabadulása után szigorúan elrendelték, hogy mindig jelentse be lakhelyét, és tíz napon belül tudassa a hatósággal, ha az megváltozik. Ezt mulasztotta el, amikor a szeméttárolóból egy hajléktalanszállóra költözött. A rendőrség onnan vitte el.

A férfi azzal védekezik, hogy nincs teljesen tisztában a lakhely-bejelentési szabályokkal, ám a rendőrség szerint már többször figyelmeztették erre, mivel korábban is megszegte az előírást. A hajléktalan ezúttal akár esztendőkre is hajlékot kaphat: háromévi börtönbüntetésre ítélhetik, amiért harmadszor is elmulasztotta bejelenteni költözködését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.