Nem jött össze a bravúr a Real Madridnak

<p>A Madridban szerzett kétgólos előny elegendőnek bizonyult a Barcelona számára a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójára, hiszen a Nou Campban 1-1-re végeztek a csapatok. A katalán együttes 2009 után tehát ismét bejutott a sorozat döntőjébe, ahol nagy valószínűséggel a szerda este a Schalke ellen mérkőző Manchester United, két évvel ezelőtti finalista ellenfele lesz a vetélytársa.</p>

Pintér Patrick
2011. 05. 03. 20:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A botrányosra sikeredett első mérkőzés után meglehetősen visszafogottan kezdtek a csapatok. Az első helyzetre egészen a 21. percig kellett várni, amikor egy jobb oldali szögletrúgás után Busquets tisztán fejelhetett kapura, de épp Casillas kezébe bólintott. Innentől kezdve azonban beindult a Barcelona, Messi, Villa, Pedro, majd ismét Messi tette próbára a világbajnok kapus képességeit, de csalódnia kellett, hiszen a Real Madrid portása kiválóan védett, minden Barca-lehetőséget sikerült hárítania.

A vezetőedzőjét, José Mourinhót eltiltás miatt Aitor Karankával pótoló királyi gárda ellenben szinte alig jelentett veszélyt Valdés kapujára, csupán Cristiano Ronaldo egy-egy megindulása rejtett némi halovány reményt a vendégdrukkerek számára, hogy a kétgólos hátrány ledolgozható.

Aztán a kettőből nem sokkal a fordulás után három lett, ugyanis Iniesta ritkán látható zsneiális labdával ugratta ki Pedrót, a fiatal jobbszélső pedig egy átvétel után Casillas kapujának bal alsó sarkába helyezett (1-0). Tíz perc múlva viszont jött a válasz. Di María először a jobb oldali kapufát forgácsolta szét életerős lövésével, majd az ismétlésnél már megtalálta Marcelót, aki a kapuba lőtt (1-1).

Innentől kezdve azonban hiába jött két új ember is A Realba, Özil és Adebayor személyében, a Barcelona nagyon jól őrizte előnyét, a vendégekben pedig nem volt annyi erő, hogy még két gólt szerezzenek.

A Barcelona 3-1-es összesítéssel jutott a döntőbe.

BARCELONA–REAL AMDRID 1-1 (0-0)
Barcelona, Nou Camp-stadion, 90 000 néző. Vezette: De Bleeckere (belga).
Barcelona: Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol (Abidal, 90.) – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Villa (Keita, 73.). Vezetőedző: Pep Guardiola.
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Raúl Albiol, Ricardo Carvalho, Marcelo – Di María, L., Diarra, Xabi Alonso, Kaká (Özil, 60.) – Cristiano Ronaldo, Higuaín (Adebayor, 55.). Vezetőedző: José Mourinho.
Gólszerző: Pedro (54.), ill. Marcelo (64.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.