Nem lesz sztrájk a Kapos Volánnál

Elhárult a sztrájkveszély a Kapos Volánnál – közölte Dobi István, a Kapos Volán Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (KVASZ) elnöke szerda este az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 04. 20:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kapos Volán Zrt. vezérigazgatójával, Gál Zoltánnak folytatott szerdai egyeztető tárgyaláson „sikerült a nézeteltéréseket tisztázni” – mondta a társaság 640 munkavállalójából 534 dolgozót képviselő szakszervezeti vezető.

A tárgyalás, melyen Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke is részt vett, eredménnyel zárult: a munkáltató a tagdíjat a szakszervezeti tagoktól levonja és a munkaidő-kedvezmény pénzbeni megváltással együtt a szakszervezet bankszámlájára átutalja – közölte Dobi. Mivel teljesült a szakszervezet elvárása, így a május 17-ére meghirdetett munkalassító sztrájk megtartására nem kerül sor – tette hozzá a KVASZ elnöke.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.