Nem öngyilkos lett, hanem megölték?

A chilei állami tévé bejelentése szerint Salvador Allende egykori elnököt valószínűleg megölték az 1973-as puccs idején, s nem öngyilkos lett, ahogy sokáig tudni vélték.

MNO
2011. 05. 31. 21:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TVN televízió hétfői, Különleges jelentés című műsorában a hadsereg által Allende haláláról készített, sokáig elveszettnek hitt 300 oldalas jelentésre hivatkozott. A jelentést átnéző két halottkém szakértő a TVN-nek úgy nyilatkozott, arra a következtetésre hajlanak, hogy Allendét megölték. A hatalmat 1973. szeptember 11-én fegyveres puccsal megdöntő chilei hadsereg akkor azt közölte, hogy Allende önkezével vetett véget életének, fejbe lőtte magát egy AK-47-es géppisztollyal, amelyet Fidel Castro kubai vezető ajándékozott neki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.