„Nincs vége a pénzügyi válságnak”

A pénzügyi válságnak nincs vége, a gazdasági környezet további erőfeszítéséket követel – közölte Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke a német Bundesbank új elnökének hivatalos beiktatása alkalmából Frankfurtban.

MNO
2011. 05. 02. 13:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EKB továbbra is elválasztja szokásostól eltérő pénzügy-politikai intézkedéseit – mint a likviditásnövelés és a kötvényvásárlás – a megszokottaktól, például a kamatmozgatással kapcsolatos lépéseitől.

Az euróövezet megtartotta és megtartja irányérzékét, szigorúan elválasztva az árstabilitást szolgáló szokásos intézkedéseket a nem szokványosaktól, amelyek célja, hogy elősegítse egy korrektebb pénzügyi rendszer helyreállítását.

Az EKB, amely csütörtökön tartja kamatdöntő ülését, a várakozások szerint 1,25 százalékon hagyja az euróövezeti kamatot. Frankfurtban hétfőn iktatták be a Bundesbank új elnökeként az Axel Webert felváltó Jens Weidmannt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.