Ököllel ütötte a mentő üvegét, kihallgatták a rendőrök

Gyanúsítottként hallgatta ki hétfőn a Ceglédi Rendőrkapitányság azt a helyi férfit, aki vasárnap délután ököllel ütlegelte a gyermekéhez érkező mentőautó szélvédőjét – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/781222" target="_blank"><strong>• 20 fős társaság támadt rá a kiérkező mentőkre</strong></a>

MNO
2011. 05. 02. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves M. István ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást; a férfi szabadlábon védekezhet. Kovács Viktória elmondta, hogy M. István azért támadt rá a mentőautóra, mert szerinte a gyermekének rosszulléte miatt riasztott mentők késve érkeztek. A szóvivő hozzátette: a rendőrség csak az apát gyanúsította meg, a támadás idején a családnál kerti partin szórakozók közül más nem vett részt a támadásban. Ha körbevették is a mentőautót, vagy elégedetlenségüknek adtak hangot, ez a magatartás nem ok a bűncselekménnyel való gyanúsításra – közölte a szóvivő.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál vasárnap este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy fél hatkor riasztották a mentőket egy ceglédi lakáshoz. A mentők öt percen belül ki is értek, de munkatársaik nem tudtak kiszállni a kocsiból, mert a háznál egy 15-20 fős társaság várta őket, odarohantak a kocsihoz, szidalmazták a benne ülőket, majd egy férfi verni kezdte a járművet.

A mentők visszatolattak az utca végéig, és rendőri segítséget kértek. Győrfi Pál tájékoztatása szerint a beteget végül meg tudták vizsgálni. A szóvivő azt is közölte, hogy feljelentést tesznek az ügyben, mert nemcsak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak történt, hanem akadályozták is a mentőket – a történtek miatt esetkocsijuk másfél órán át nem tudott részt venni az ügyeleti munkában. A helyi önkormányzatnál annyit közöltek az MTI érdeklődésére, hogy csak a sajtóból értesültek az esetről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.