Öngyilkosság áll a háttérben?

A rendőrök öngyilkosságról beszélnek, a közeli ismerősök véletlen balesetnek tartják. A 17 éves fiú <a href="http://mno.hu/portal/781780" target="_blank"><strong>tragédiája </strong></a>megrázta Nagyatádot.

MNO
2011. 05. 04. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mécsesek égnek a nagyatádi polgármesteri hivatal mögött, a telefonátjátszó torony lábánál: innét zuhant a halálba kedden reggel egy 17 éves gimnazista fiú. Szerdán még az érettségizni sietők közül is sokan kerültek erre, hogy meggyújtsanak itt néhány gyertyát.

A rendőrség feltételezése szerint öngyilkos lett a fiatalember. Akik ismerték, ezt kizártnak tartják. Közeli ismerősei a Somogyi Hírlapnak elmondták: a roma fiatal rendezett körülmények között élt, tehetséges sportoló, jó hangú énekes volt, s katonának vagy rendőrnek készült. – A tanulással sem volt gond, mindenből javított. Jó kedvű, kiegyensúlyozott fiú volt, amennyire csak egy kamasz kiegyensúlyozott lehet. A hét végi ballagási ünnepségen a produkciója óriási sikert aratott. A ballagáson szólót énekelt, olyan szépen, hogy beleborzongott a hallgatóság – mondta el a Sonline.hu-nak a fiatal több közeli ismerőse. – Az első megdöbbenés után próbáljuk összerakni az elmúlt hetek vele kapcsolatos történéseit, és akárhogy nézzük, nem áll össze a kép: az égvilágon semmi nem indokol egy esetleges öngyilkosságot. A vasárnapi kézilabda meccs után az edzőjétől még úgy vált el, hogy kedden találkoznak. Inkább az tűnik valószínűnek, hogy brahiból mászott fel a toronyba, és véletlenül esett le. A gimnáziumban is ez a vélemény a jellemző.

A városban megkezdődtek a találgatások is: felröppent, hogy szerelmi bánat vezetett a fiú halálához. Ezt a közeli ismerősök kizárhatónak tartják. Elmondták, ebből mindössze annyi helytálló, hogy valóban szerelmes természetű fiú volt, s érte néhány csalódás. Szerelmi bánat azonban egész biztosan nem vezethetett a halálához. Az is felröppent a városban, hogy a fiú két társa eltűnt, de ezt később cáfolták.

Az év elején hasonló eset történt Nagyatádon: akkor egy 13 éves fiú zuhant ki egy negyedik emeleti lakásból. Ő szerencsére túlélte a balesetet.

(sonline.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.