Óriási olaj- és földgáztartalékot tártak fel

A Kaszpi-tenger kontinentális talapzatán hárommilliárd tonnányi kőolaj és több mint 3000 milliárd köbméter földgáztartalékot tártak fel – jelentette be szerdán Szergej Ivanov orosz miniszterelnök-helyettes.

MNO
2011. 05. 04. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ivanov kijelentette: az illetékes orosz főhatóságok szerint csak a már feltárt tartalék ezen a helyszínen 2,95 milliárd tonna kőolajat és 3100 milliárd köbméter földgázt tesz ki. Az orosz kormány tengeri kollégiumának ülésén tartott előadásában Ivanov hozzátette: a nyugati cégek a Kaszpi-tenger kőolaj- és földgáztartalékait ennél jóval többre becsülik, és ezek a források a jövőben a térség gazdasági felvirágzásának alapjául szolgálhatnak. A miniszterelnök-helyettes elmondta: jelenleg a Kaszpi-tenger orosz szektorában tíz lelőhelyet tártak fel, s ezek évi mintegy 40 millió tonnányi kőolaj-kitermelést biztosíthatnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.