Orvosok a vádlottak padján

A Debreceni Ítélőtáblán pénteken megkezdődött a vesztegetés és más bűncselekmények miatt eljárás alá vont személyek büntetőpere; a vádlottak közt számos orvos van, akik az elsőfokú bíróság megállapítása szerint pénzt fogadtak el azért, hogy valótlan szakértői véleményeket készítsenek betegek állapotáról, így segítve őket rokkantsági nyugdíjhoz – közölte Koszta János, a táblabíróság sajtótitkára.

MNO
2011. 05. 06. 20:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint volt, akit jogosulatlanul küldtek rokkantsági nyugdíjba, volt akinél az illető rokkantságának mértékét túlozták el – tette hozzá. Elmondta azt is: két vádlott védője bizonyítási indítvánnyal fordult a bírósághoz, azzal, hogy a vádlottak ismételt igazságügyi orvos szakértői vizsgálatát rendelje el; mindezt azért, mert a vádlottak ilyen jellegű vizsgálata 2007-ben ugyan már megtörtént, de az egyik védő szerint ügyfelének romlott az egészségi állapota, beszűkült a börtöntűrő képessége, ami nyomatékos enyhítő körülmény lehet.

A Balla Lajos tanácselnök vezette büntetőtanács rövid szünet után végzést hirdetett ki, amelyben a XII. rendű és a XIII. rendű vádlottak ügyét a jelen eljárástól elkülönítette és a bizonyítási indítvány szerinti szakértői bizonyítást rendelt el. E két vádlott ügyében a szakértői vélemények beérkezését követően fog majd tárgyalást kitűzni az ítélőtábla, a többi vádlott esetében viszont hétfőn perbeszédekkel folytatódik a büntetőeljárás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.