Pakisztán vezette Bin Laden nyomára az amerikaiakat?

Pakisztán hívta fel az amerikai hírszerzés figyelmét arra az épületre, ahol amerikai kommandósok megtalálták és megölték Oszama bin Ladent – mondta szerdán a BBC rádiónak egy magas rangú pakisztáni külügyminisztériumi illetékes. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/781822" target="_blank"><strong>• Ha feltette volna a kezét, talán még élne</strong></a>

MNO
2011. 05. 04. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalman Basir külügyi államtitkár az interjúban kijelentette: a pakisztáni hírszerzés „alapvető szerepet” játszott az al-Kaida terrorhálózat vezérének felkutatásában. Hozzátette: Pakisztán már 2009-ben jelezte, hogy az épületegyüttes a „lehetséges helyszínek” közé tartozhat.

Arra a riporteri felvetésre, hogy ebben az esetben Leon Panetta, a CIA vezetője miért tartott attól, hogy ha a pakisztániakat bevonják az akció előkészületeibe, a pakisztáni fél esetleg értesítette volna Bin Ladent és környezetét, Basir csak annyit mondott: Panettának „joga van a saját nézeteihez (…), Pakisztán pedig nem szorul rá, hogy külön bizonygassa érdemeit ebben az ügyben”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.