Páratlan lehetőségek rejlenek a termálvíz hasznosításában

A magyar elsődleges energiafelhasználásból a megújuló energiák részesedése 7,3 százalék, a termálvíz részaránya 0,4 százalék, és 2020-ra, ha a megújuló részarány eléri a 14 százalékot, a termálvíz legfeljebb 2 százalékot tehet ki – mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára a Magyar Geotermális Egyesület (MGtE) által szervezett szakmai konferencián kedden Budapesten.

MNO
2011. 05. 03. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A konferencia témája a termálvíz kötelező visszasajtolása elleni tiltakozás volt, a jogszabályi kötelezés ugyanis az érintettek szerint csődbe viheti a termálvíz-hasznosítókat. Magyarországon jelenleg 950 működő termálkút van, ebből 200 mezőgazdasági hasznosítású. Egy év alatt a kutakból kinyert víz 84 millió köbmétert tesz ki – mondta a konferencián Hlatki Miklós, az MGtE alelnöke.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.