Példaértékű magyar kezdeményezés

Két újabb területen katonai együttműködési felajánlásokat tett Oroszországnak Benkő Tibor vezérezredes a NATO és Oroszország vezérkari főnökeinek brüsszeli találkozóján.

MNO
2011. 05. 05. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a Honvéd Vezérkar főnöke csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a jövő évtől kezdődően megfigyelői státust javasol Moszkvának a NATO 2007 óta Magyarországon működő egészségügyi kiválósági központjában. Másfelől azt is felajánlotta, hogy Oroszország kapcsolódjon be a házilag készített robbanóeszközök elleni védelemre történő felkészítéssel és oktatással foglalkozó, Szentendrén hamarosan létrehozandó központ munkájába.

Benkő Tibor elmondta, hogy orosz részről üdvözölték a felajánlásokat, a NATO katonai bizottságának elnöke, Giampaolo Di Paola pedig példaként említette a magyar kezdeményezéseket, és annak követésére biztatta a szövetség tagállamait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.