Rendben megkezdődtek az angol írásbeli érettségi vizsgák

Rendben megkezdődtek az angol írásbeli vizsgák a középiskolákban csütörtök reggel 8 órakor közép- és emelt szinten egyaránt, rendkívüli esemény nem történt – közölte az Oktatási Hivatal.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/781898" target="_blank"><strong>• A Kádár-korszak és Klebelsberg Kunó az érettségi feladatokban</strong></a>

MNO
2011. 05. 05. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Középszinten 1187 helyszínen 58 521-en, emelt szinten 88 helyszínen 6194-en vizsgáznak ebből a tárgyból. Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első részre („olvasott szöveg értése”) 60 perc, a másodikra, a „nyelvhelyesség” feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. A szünet után a 30 perces „hallott szöveg értése” vizsgaösszetevő következik, végül az „íráskészség” feladatsora, amelynek megoldására 60 percet kapnak a diákok.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az említett összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható idő 70, 50, 30, illetve 90 perc. Az íráskészség vizsgarész esetében a diákok a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.