Roberto Baggiót is lekörözte

Francesco Totti, az AS Roma csapatkapitánya immár minden idők ötödik legeredményesebb játékosa az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának, miután vasárnap lőtt két találatával megelőzte Roberto Baggiót.

MNO
2011. 05. 02. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Totti, aki egész pályafutását a Farkasoknál töltötte, előbb a 30. percben szabadrúgásból egyenlített, ezzel utolérte a 205 gólos Baggiót, majd le is hagyta őt, amikor az 57. percben büntetőből egalizált ismét a sereghajtó és már kiesett Bari vendégeként. A világbajnok csatár a hajrában mesterhármast is elérhetett volna, második 11-esét azonban kihagyta.

Az AS Roma ezzel együtt, a végén kilenc emberrel küzdve megszerezte a győztes gólt, mégpedig a csereként beállt Aleandro Rosi jóvoltából a 95. percben. Tottit már csak négy játékos előzi meg a Serie A örökös góllövőlistáján: Silvio Piola vezet 274 góllal, őt a svéd Gunnar Nordahl (225) követi, a harmadik helyen pedig holtversenyben áll Giuseppe Meazza és Jose Altafini (216-216). A 34 éves futballista 1993-ban mutatkozott be az olasz élvonalban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.