Rosszul lett az egyik bíboros, nem tudták megmenteni

Infarktus következtében elhunyt Agustín García Gasco spanyol bíboros, Valencia nyugalmazott érseke vasárnap Rómában.

MNO
2011. 05. 01. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 80 esztendős bíboros a néhai II. János Pál pápa boldoggá avatásának alkalmából érkezett Rómába. Az idős bíboros néhány perccel a szentmise kezdete előtt lett rosszul, s bár azonnal egy Vatikánváros közelében fekvő kórházba szállították, életét nem tudták megmenteni.

Az 1931. február 12-én született Agustín García Gascót 1956-ban szentelték pappá. 1985-ben nevezték ki Nona címzetes és a madrid-alcalái főesperesi kerület segédpüspökévé, majd 1992 júliusától Valencia érseke lett. XVI. Benedek pápa 2007 novemberében nevezte ki bíborossá.

Agustín García Gasco bíboros a José Luis Rodríguez Zapatero vezette spanyol kormány egyik legharciasabb ellenfele volt, élesen támadta egyebek között az egyneműek házasságáról, a válásról és az oktatásról szóló törvényeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.