Sokkolók is voltak a cigarettacsempész-bandánál

Sokkolókkal, szúrószögekkel felszerelkezett nemzetközi cigarettacsempész-bandát, három román és hat magyar állampolgárt kapcsoltak le a pénzügyi nyomozók a közelmúltban.

MNO
2011. 05. 03. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orosháza melletti tanyán mintegy négymillió forint értékű, szerb gyártmányú füstölnivalót s két autót is lefoglaltak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Vám- és Pénzügyőr Igazgatósága munkatársai éppen pakolás közben ütöttek rajta a nemzetközi cigarettacsempész-bandán. A pénzügyi nyomozók az Orosháza melletti tanyán három román, illetve négy magyar autót ellenőriztek s a gépjárművekben, illetve a tanya melléképületében összesen 7950 doboz, műanyag zsákokba csomagolt, Fest márkájú, szerb gyártmányú cigarettát találtak.

A magyar adójegy nélküli csempészett cigaretta értéke, mintegy négymillió forint. A tanya udvarán tartott ellenőrzéskor három román és hat magyar állampolgár volt a helyszínen, közülük nyolc személyt: öt magyar és három román állampolgárt a helyszínen előállítottak és gyanúsítottként hallgatták ki őket jövedéki orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A pénzügyi nyomozók a helyszínen két autót is lefoglaltak, az egyikből veszélyes, úgynevezett szúrószögek, valamint sokkolók kerültek elő. A pénzügyőr járőrök ezzel párhuzamosan a jövedéki eljárást is lefolytatták az elkövetőkkel szemben, így a büntetőeljárás későbbre várható eredménye mellett mintegy hatmillió forint jövedéki bírsággal sújtották a csempészeket az illegális cigarettakereskedelemért.

(beol.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.