Svájc fenntartja a korlátozásokat

Svájcban még legalább 2014 májusáig érvényben marad az átmeneti szabályozás a Romániából és Bulgáriából érkező munkavállalók számára – erről döntött szerdán a svájci Bundesrat.

MNO
2011. 05. 04. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez azt jelenti, hogy a két ország állampolgárai továbbra is meghatározott kvóták szerint vállalhatnak munkát az alpesi országban. Ezzel szemben az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott nyolc kelet-európai tagállam – köztük Magyarország – munkavállalói május 1-jétől korlátozás nélkül dolgozhatnak Svájcban, amint Ausztriában és Németországban is.

Svájci statisztikai adatok szerint 2010. december 31-én 8690 román és bolgár állampolgár telepedett le hosszabb időre Svájcban, ez az EU és az EFTA tagországaiból érkező munkavállalók 0,8 százaléka.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.