Szabad forrás: közel 600 milliárd forint várja gazdáját

Az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) Közlekedési Operatív Programjában (Közop) jelenleg 578 milliárd forint szabad forrás van – hangsúlyozta Szalóki Flórián, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) főigazgatója kedden az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottság közlekedési és infrastrukturális albizottsága ülésén.

MNO
2011. 05. 03. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az albizottság tájékoztatót hallgatott meg a Közopról. Szalóki Flórián elmondta, hogy a Közop a 2007–2013. között rendelkezésre álló uniós források egyharmadával, 1900 milliárd forint kerettel rendelkezik, ezzel a legnagyobb operatív program ebben a tervezési ciklusban. A Közop végrehajtását irányító hatóság vezetője kiemelte, hogy a szabad keret terhére az NFÜ átcsoportosítást kezdeményezett az operatív programon belül az Európai Bizottságnál, amely várhatóan május végén ad választ.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.