Szerepjátékkal tanultak gazdálkodni

Egy képzeletbeli kolónia felvirágoztatásán keresztül sajátíthattak el alapvető gazdasági és állampolgári ismereteket az ELTE Bibó István Szakkollégium április végén megrendezett ifjúsági táborának lakói.

MNO
2011. 05. 02. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ELTE Bibó István Szakkollégium idén tizenegyedik alkalommal rendezte meg középiskolai diákok számára az Állampolgári Nevelés Tábort, amelyre 2011. április 27. és május 1. között került sor – áll a sajtóközleményben.

A szilvásváradi ifjúsági tábor lakói a gazdaság kialakulásáról és működéséről, az egyén társadalmi és gazdasági szerepéről, illetve felelősségéről tanulhattak a négynapos találkozón. A számos sport- és szabadidős program mellett állampolgári ismereteket is szerezhettek elsősorban közjogi, környezetvédelmi, esélyegyenlőségi, egészségmegőrzési és családgazdálkodási területeken. A Családi Kasszasikerek Pénzügyi Öngondoskodás Program szakértői által kidolgozott szerepjáték keretein belül a diákok birtokba vették a Seholfölde elnevezésű képzeletbeli kolóniát, amelyet a megadott információk alapján kellett életszerű gazdasági döntésekkel felvirágoztatniuk.

A feladatok megoldása közben a középiskolások előadtak és érveltek egymásnak, alkukat kötöttek, valamint megvédték saját álláspontjaikat, vagyis számos olyan készséget fejlesztettek, amelyeknek a későbbi szakmai pályafutásuk során is nagy hasznát vehetik majd.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.