Szupernő jótékonykodik Hongkong utcáin

Szupernő lépett akcióba Hongkongban, a rajzfilmhősöktől ellesett kosztümben pompázó ismeretlen hetek óta élelmet, vizet és pénzt osztogat a város hajléktalanjainak és szegényeinek.

2011. 05. 31. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Superman nyomán Superwomanként emlegetett nő fekete, testhez simuló nadrágban, mély dekoltázsú felsőben, lovaglócsizmában és arcát elrejtő maszkban járja Hongkong szegénynegyedeit. Az elmúlt hetekben több ezer dollárt ajándékozott el, és nemrégiben – azzal a feltétellel, hogy nem árulják el a kilétét – interneten interjút adott a South China Morning Postnak.

A titokzatos nő Bauhinia hősnőként mutatkozott be (az orchideafa virága Hongkong jelképe, és ez szerepel címerében is), elmondása szerint tehetős üzletasszony, akinek havonta több tíz millió hongkongi dollár megy át a kezén. Egyetlen célja, hogy adományaival, azaz tésztával, keksszel, hamburgerrel és pénzzel segítsen a nehéz sorú embereknek. Azért titkolja kilétét és öltözik maskarába, nehogy azt higgyék róla, jótékonykodásával hírnévre akar szert tenni.

A jelek szerint a titokzatos szamaritánus nemcsak jólelkű és dúsgazdag, hanem odavan a hatvanas évekbeli hongkongi filmekért is, öltözéke ugyanis erősen hasonlít az 1965-ben forgatott, Fekete rózsa című alkotás főszereplőjének viseletéhez. A film hősnője Chen Baozhu, egy szoknyás Robin Hood, aki gazdag embereket rabol ki azért, hogy vagyonukat a szegényeknek adja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.