Tanyafejlesztési program indul

Már a nyáron pályázni lehet a kormány egymilliárd forinttal támogatott tanyafejlesztési programjára – jelentette be Ángyán József parlamenti államtitkár csütörtökön Kecskeméten, a tíz évre szóló Nemzeti vidékstratégia országjáró fórumsorozatának második állomásán.

MNO
2011. 05. 05. 18:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a vidékstratégia átfogó célkitűzései közül több is szorosan köthető a tanyás térségekhez, hiszen kiemelt feladat a helyi gazdaságok fejlesztése, a vidéki munkahelyek megőrzése és a vidéki életminőség javítása. A tanyaprogram pályázati céljai közül Ángyán József a rossz állapotú utak karbantartását, az áruk piacra jutásának elősegítését, a tanyák energia- és ivóvízellátásának javítását, valamint a tanyai gazdálkodáshoz szükséges eszközök és épületek korszerűsítését említette a minisztérium közlése szerint.

A tárca hangsúlyozza, hogy a tanyaprogram „nem muzeális értékekre és nosztalgiázásra épül”. Hozzáfűzik: a szerves fejlődésben kialakult külterületi gazdálkodási, élet- és települési forma fontos részét képezi a jövő korszerű mezőgazdaságának és vidékfejlesztésének.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.