Tarics Péter: Következetlen bírálók

MNO
2011. 05. 03. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mert vajon ép ésszel mi kifogásolható van abban, ha egy ország alaptörvényében Istenre, a kereszténységre hivatkozik, különös tekintettel arra, hogy ezer év óta keresztény állam? Mi kifogásolható van abban, hogy a Nemzeti hitvallás utal Magyarország Szent Koronájára, amely a magyarság nemzetként való megjelenésének védjelét hordozza magában Európában? Mi kifogásolható van abban, hogy az alkotmány a fogantatástól kezdve védi az emberi életet, védi a családot, a házasság intézményét? És mi kifogásolható van abban, hogy Magyarország az alaptörvényében megakadályozza az államadósság növelésének lehetőségét? Az új magyar alkotmány kiemelten foglalkozik az országban élő és működő tizenhárom nemzeti és etnikai kisebbséggel, sőt: a Nemzeti hitvallásban nyomatékosan említi azokat mint államalkotó tényezőket. Ezzel szemben – visszautalva a szlovák bírálatokra – a most hatályos szlovák alkotmány így kezdődik: „Mi, a szlovák nemzet…”

(Magyar Nemzet, 2011. május 3.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.