Tízmilliókkal támogatják a fiatalokat

Mintegy negyvenmillió forintot juttat a kaposvári fiataloknak az idén a „Kaposvár számít rád” elnevezésű program. A összeget különböző ösztöndíjak, támogatási formák keretében vehetik igénybe a fiatalok – közölte Szita Károly (Fidesz) polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 05. 04. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármester kiemelte: az önkormányzat önként vállalt feladatként támogatja a kaposvári fiatalokat. Szeretnének esélyt adni mindenkinek, mert a tudás megszerzése, a boldogulás lehetősége nem múlhat a szülők anyagi helyzetén – hangsúlyozta. A különböző támogatásokról szólva elmondta: havi 25 ezer forint ösztöndíjban részesülhetnek azok a helyi fiatalok, akik vállalják, hogy a diploma megszerzése után Kaposváron fognak elhelyezkedni, de kollégiumi és lakhatási támogatást, illetve Bursa Hungarica ösztöndíjat is ad az önkormányzat.

Az Arany János tehetséggondozó programmal a hátrányos helyzetű tanulókat támogatják, s a jól tanuló, családjukban nevelkedő cigány tanulókat is külön ösztöndíjjal segíti a város – sorolta a polgármester. Hozzátette: a hiányszakmában dolgozó pályakezdő fiatalok egyforintos telkekre pályázhatnak, vagy a Fecskeház harminc lakásában – kedvezményes bérleti díj mellett – kezdhetnek gyűjteni majdani saját otthonukra. Bursa Hungarica ösztöndíjat az idén 401 hallgató kap az önkormányzattól, 104-en pedig havi 6200 forintos albérleti támogatásban részesülnek. Mindezen túl a Pécsi Egyetemen ötven kollégiumi férőhelyet tart fent Kaposvár önkormányzata.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.