Több mint 22 millióan állás nélkül

Nem változott a munkanélküliség az euróövezetben áprilisban, 9,9 százalékot tett ki, ugyanannyit, mint márciusban – közölte az Eurostat kedden.

MNO
2011. 05. 31. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az unió 27 tagországában 9,4 százalékos rátát mértek, márciusban még 9,5 százalék volt a munkanélküliség. Az Európai Unió statisztikai hivatalának számításai szerint az EU 501 millió lakosából 22,547 millióan voltak állás nélkül idén áprilisban – ebből 15,529 millióan az euróövezetben. A 27 tagországban 165 ezerrel, az euróövezetben 115 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma márciushoz képest.

A tagországok közül a legalacsonyabb rátát Ausztriában és Hollandiában mérték, 4,2 százalékot, a legmagasabbat változatlanul Spanyolországban regisztrálták, 20,7 százalékot. Magyarország az alsó harmadban foglal helyet az Eurostat kimutatásai szerint, 11,6 százalékos áprilisi rátával. Ennél magasabb munkanélküliségi ráta csak Szlovákiában volt a visegrádi négyek közül, 13,9 százalék.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.