Túrós csusza mellé Csík zenekar

A jó túrós csusza mellé szombaton a Csík zenekar és a Kiscsillag muzsikál ingyen mindenkinek Óbudán. A városrésznyi kerület nemcsak a Fő térre várja polgárait, hanem Óbuda Napján most először megpróbálja kicsalogatni őket lakásaikból, hogy akár a 10 emeletes panel elé telepedve koccintsanak is egyet, továbblépve a napszaknak megfelelő udvariassági köszöntésen.

MNO
2011. 05. 03. 10:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvény helyszínei 2008 óta évről évre bővülnek. Eleinte csak a Fő téren és a Szentlélek téren voltak programok, később kapcsolódott be Békásmegyer a Közbiztonsági Nappal és Csillaghegy. 2011-ben újabb kerületi helyszínek kapcsolódnak a rendezvényhez: Rómaifürdő, Békásmegyer-Ófalu, Óhegy, Aquincum-Mocsáros, Háromhegy és a Csúcshegy. Programkínálatukról a kerület honlapján lehet tájékozódni.


Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata századfordulós hagyományra építve, Szent Flórián tiszteletére már a negyedik alkalommal, május 7-én, szombaton ünnepli Óbuda Napját. A központi helyszín most is a Fő tér és a Szentlélek tér lesz, de idén egy új elemmel, az Óbudai Piknikkel is bővül a rendezvény. A cél az, hogy az egymás közelében élők, akik eddig talán épp csak köszöntek a másiknak, megismerkedjenek, elbeszélgessenek egymással. A programra lehet regisztrálni, eddig több mint 40 helyről jelezték, hogy megszervezik a maguk ismerkedését a saját lakókörnyezetükben.

A Fő téren közben szombat délelőtt Halász Judit és gólyalábasok várják a családokat, este pedig a Csík Zenekar és a Kiscsillag ad koncertet. A térről induló Kórház utcában Tenk László képei előtt állhatnak meg egy pillanatra az arra elsietők. A Fő téren az Európa műhelyben a hagyományos technikákkal készülő míves magyar tárgyak mellett mindenki elkészítheti és magával viheti az Európai Unió egy-egy országára jellemző formavilágot idéző ajándékot, melyet kizárólag erre az alkalomra válogattak össze a kézművesek.

Ugyanitt Boka Gábor adja elő János vitéz hiteles történetét, megújítván a vásári képmutogató hagyományokat. A Zichy udvarban a civil szervezetek mellett a Szent Margit Rendelőintézet vérnyomásméréssel, testösszetétel-méréssel, anyajegyszűréssel és táplálkozási tanácsadással várja az érdeklődőket.

A Kobuci Kertben a jóféle borocska mellé holland, lengyel, német, olasz és természetesen magyar fellépők járnak. A napot itt Szalonna és bandája zárja, vélhetően hajnalig tartó muzsikálással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.