Tűzoltóautót vittek ajándékba

Egy tűzoltóautót vittek magukkal ajándékként a hétvégén a karcagi tűzoltók az erdélyi Bögözre, ahol egy kis ünnepség keretében szombaton át is adták használatra az ottani önkéntes tűzoltó-egyesületnek – tájékoztatott Lévai Kálmán alezredes, a nagykun város tűzoltóparancsnoka.

MNO
2011. 05. 07. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzoltóautó a szolnoki papírgyárban volt rendszeresítve évtizedeken át, de a gyár bezárása után nagyüzembeli szolgálata megszűnt. A gépjárművet Ferencz Gábor, a volt gyártelepen működő AC-DC Logisztikai Zrt. vezérigazgatója adományozta a Karcagi Tűzoltóságnak.

Noha a Ford Transit típusú gépjármű 40 éves, azaz életkorát tekintve veteránnak számít, nagyon jó állapotban van, és gyári tűzoltóautóként közlekedve mindössze 23 ezer kilométert tett meg. Vízforrásra csatlakoztatható kismotorfecskendővel, tömlőkkel, sugárcsövekkel, létrával, kékfényes lámpával ellátott, így az oltáshoz legszükségesebb felszerelésekkel rendelkezik, hátsó tengelyét pedig egy szériagyártmánynál jóval teherbíróbbra alakították ki – jellemezte a speciális tűzoltóautót a parancsnok. „Bögözre, több mint 400 kilométert megtéve »lábon vittük le«, a Forddal műszaki problémától mentes, kényelmes utunk volt és egy »kicsit kikormoztuk«“ – tette hozzá.

Bögöz ezer lelkes, zömében magyarlakta kistelepülés, Székelykeresztúr mellett fekszik, és ez utóbbival Karcag már évek óta szoros testvérvárosi kapcsolatot ápol. A karcagi tűzoltók a gépkocsi ajándékozásán túl azzal is segítenek a hét kistelepülés tűzvédelmét ellátó, és a közelmúltban újjáalakult bögözi önkéntes tűzoltó-egyesületnek, hogy tagjainak szakmai felkészítését segítik tudásuk, tapasztalataik átadásával.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.