Újabb vádemelés az egykori elnök ellen

A tunéziai hatóságok az állam belbiztonsága elleni összeesküvés címén szerdán újabb vádat emeltek Zin el-Abidin ben Ali volt elnök és felesége, Leila Trabelszi ellen – jelentette be az észak-afrikai ország igazságügyi minisztériuma.

MNO
2011. 05. 05. 6:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házaspárt emellett zavargások kiprovokálásával, gyilkossággal és fosztogatással is vádolják. A volt elnök és egykori biztonsági szolgálatának a terhére róják fel annak a négy fiatalnak a halálát is, akiket akkor lőttek le, amikor január 15-ről 16-ra virradóra egy közép-tunéziai városban meg akarták akadályozni a bukott elnök helyi kiskirály hírében álló unokaöccsének, Kaisz Ben Alinak az elmenekülését.

A volt államfő feleségével január 14-én távozott a népharag elől Szaúd-Arábiába. Azóta számos rokonát és környezetének több tagját őrizetbe vették, s bűnvádi eljárást indítottak ellenük. Az észak-afrikai és más arab országokban kitört népfelkelések kiindulópontja Tunézia volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.