Útépítés a győri belvárosban

Május 19-én kezdik meg az új út kialakítását az átépítés előtt álló győri Dunakapu téren – közölte Prédl Antal, a városi útkezelő szervezetének megbízott vezetője hétfőn sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 05. 02. 19:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangsúlyozta: a beruházás célja, hogy folytassák a belváros tehermentesítését, azaz az átmenő forgalom lehetőleg kerülje el a megyeszékhely történelmi részét. A várhatóan október végéig tartó munkálatok befejezése után már nem lehet bekanyarodni a távlati tervek szerint járműforgalom-mentessé váló térre, a Kossuth híd forgalmát a híd alá, majd a most még ingyenes parkolóként működő alsó rakpartra terelik.

Az építkezés befejezésének pontos időpontja azért nem tudható, mert elképzelhető, hogy régészeti leletmentésre lesz szükség, ami lassítja a munkát – jegyezte meg az útkezelő szervezet megbízott vezetője. Az MTI tudósítójának arra a felvetésére, hogy az alsó rakpartot árvíz idején rendszeresen elönti a Mosoni-Duna, Prédl Antal azt mondta: a közelben két hídon is átkelhetnek a közlekedők a városrészek között, így nem okoz különösebb nehézséget a város közlekedésében, ha nyolc-tíz napra lezárják ezt a szakaszt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.