Vandál pusztított egy madridi templomban

Szentségtörő személyt vették őrizetbe Madridtól délnyugatra, a madridi autonóm tartományhoz tartozó Navalcarnero kisváros egyik templomában, mert törni és zúzni kezdett a vasárnap reggeli szertartás előtt. A rendőrség már átadta az őrizetbe vett személyt a bíróságnak, amely hétfőn gyorsított eljárással hozza meg ítéletét.

2011. 05. 09. 17:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A plébános és a szentmisében segédkező apáca hiába próbálta lebeszélni az egzaltált férfit, az összetörte a szentképeket és szobrokat, köztük a tartomány egyik védőszentje, Földműves Szent Izidor gipszszobrát is. Tette előtt megreggelizett az egyik lacikonyhánál, és mindenkinek elmondta, hogy mire készül, de senki sem vette komolyan. A szobrok és szentképek a múlt század harmincas éveiből valók, és inkább eszmei káruk nagy, mint az anyagi veszteség.

Az autonóm tartományban szinte havonta kerül sor ilyen szentségtörő eseményre. Legutóbb április közepén tűntek el kegytárgyak és miseruhák Ciempozuelos templomából, márciusban a madridi Carabanchelben történt hasonló eset, februárban pedig Majadahondában szenteste előtt, a Szent Katalin-templomból lopták el a szertartások kellékeit.

Az utóbbi hónapokban országszerte is egyre több a szentségtörő és templomok, kápolnák elleni támadás vagy szertartást megzavaró akció. Április 19-én, a nagyhéten Barcelonában valószínűleg egy elmeháborodott gyújtotta fel a már a világörökség részének számító Szent Család templomában a kripta sekrestyéjét.

(abc.es)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.