Végrehajtók az MMKA-nál

Végrehajtók jártak a Magyar Mozgókép Közalapítványnál (MMKA) csütörtökön, a Raiffeisen Bank által az MMKA ellen indított per következményeként.

MNO
2011. 05. 06. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kresz László, az MMKA titkárságvezetője az MTI-nek nyilatkozva megerősítette az Index hírportál információját, amely szerint az MMKA Városligeti fasori épületét csütörtökön végrehajtók keresték fel. Kresz elmondta, hogy a Raiffeisen Bank 2010 szeptemberében mondta fel az MMKA-val kapcsolatos filmfinanszírozási szerződéseit. A bank – az MMKA más szerződéseivel ellentétben – követelést nemcsak a finanszírozott filmek producereivel szemben támaszthat, hanem a közalapítvánnyal szemben is. A végrehajtók a bíróság egyik, perbeli közbülső végzését csak „postázták” – mondta a titkárságvezető, hozzátéve, hogy „nem történt lefoglalás, a végrehajtók nem vittek el semmit”. Két, az MMKA tulajdonában lévő, mintegy négymillió forint értékű személygépkocsi esetében azonban jelezték, hogy „nem eladható” – tette hozzá.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a 2006 és 2010 közötti időszakot megvizsgálva talált 10,6 milliárd forintnyi adósságot az MMKA-nál. A Kehi erről az MMKA április 28-i alapítói értekezletén számolt be – derült ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleményléből. Ebben a KIM tudatja, hogy az MMKA adósságállománya a felelőtlen gazdálkodás következtében konszolidálhatatlan, ezért a kormány az MMKA megszüntetéséről döntött; a közalapítvány feladatait az Andrew G. Vajna kormánybiztos által kialakított új struktúrában helyezik majd el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.