Vészhelyzetben az MTK

Zalaegerszegen 1-0-ra kikapott, így könnyen kieshet a másodosztályba az MTK labdarúgócsapata. A Monicomp Liga 27. fordulójának másik pénteki mérkőzésén a Kecskemét 3-1-es vezetése dacára 3-3-as döntetlent játszott a Győri ETO ellen. Szombat délután a címvédő Debrecen a Kaposvár otthonában lép pályára, a listavezető Videoton pedig vasárnap játszik a Honvéddal a Bozsik-stadionban.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/782288" target="_blank"><strong>• Akár már vasárnap eldőlhet</strong></a>

Pintér Patrick
2011. 05. 06. 19:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

KECSKEMÉT–GYŐRI ETO 3-3 (1-1)
Kecskemét, Széktói-stadion, 2000 néző. Vezette: Szilasi.
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovics, Balogh B., Farkas I. (Koszó, 84.) – Ebala, Csukics, Litsingi (Dosso, sz.) – Foxi, Tököli (Bertus, 89.), Vujovics. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Győr. Sztevanovics – Takács Á., Totadze, Djordjevics, Völgyi – Kiss M. (Tokody, 78.), Pilibaitis – Koltai, Ji-Paraná (Dudás, 79.), Dinjar – Alekszidze (Ceolin, 57.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gólszerző: Vujovics (6.), Tököli (47.), Foxi (77.), ill. Dinjar (36.), Pilibaitis (81. – 11-esből), Dudás (88.).

Nem sokáig teketóriázott a Kecskemét, amely hazai pályán az utóbbi időben rendre gólgazdag győzelmekkel örvendeztette meg közönségét: a KTE már a 6. percben megszerezte a vezetést Vujovics remekbe szabott felső sarkos bombájával. A vendégcsapat a 35. percben egy szerencsés találattal egyenlített: Dinjar beadása megpattant Gyagya lábán, s így a meglepett Ribánszki felett a hálóba hullott.

A szünet után szinte rögtön előnybe került a Kecskemét, Tököli egy szép csel után lőtt a kapu közepébe. A hajrában pedig érkezett a harmadik hazai gól is, Csukics passzát követően Foxi lőtt a felső léc segítségével a kapuba. Ám a Győr nem adta fel, előbb a Völgyi buktatásáért könnyű szívvel megítélt büntetőt értékesítette Pilibaitis, majd hét minutummal később ő adott kiváló labdát a leshatáron kilépő Dudásnak, aki elegáns mozdulattal a hálóba emelt. A Győr tehát kétgólos hátrányból egyenlített az utolsó tíz percben.

ZALAEGERSZEG–MTK 1-0 (0-0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1500 néző. Vezette: Fábián.
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovics, Miljatovic, Panikvar – Szalai T. (Horváth A., 74.), Kamber, I. Delics, Balázs Zs. (Kovács G., 82.) – Simon A. (Turkovs, sz.), Rajcomar. Vezetőedző: Csank János.
MTK: Hegedüs – Hajdú S., Szekeres A., Sütő, Ladányi – Gál, Pátkai – Pál A., Kanta J. (Hrepka, 59.), Könyves (Eppel, 80.) – Tischler. Vezetőedző: Garami József.
Gólszerző: Turkovs (57.).

Jobbára eseménytelenül teltek a percek a mérkőzésen, a ZTE némi mezőnyfölényben futballozott, de az adódó lehetőségeket a támadók mind kihagyták. Egészen az 57. percig, amikor is Kocsárdi jobb oldali centerezését Rajcomar Turkovshoz játszotta, a lett támadó pedig a hálóba lőtt. Az MTK ugyan a hajrában mindent egy lapra feltéve támadott, de Pál András két lehetőségét is hárítani tudta Vlaszák, így a ZTE végül 1-0-ra megnyerte a találkozót. Az ismét pont nélkül maradó fővárosi együttes egyre inkább közelít a másodosztály felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.