Visszavágásra készül az Atlasz Zidane-ja

A marokkói Adel Taarabt, akit tudása és tehetsége alapján az Atlasz Zindane-jának is neveznek, most a Queen's Park Rangers középpályása – és a mi Buzsáky Ákosunk csapattársa. Ebben az idényben nagyon összekapta magát, és a Premier League-be vezérelte csapatát, ezért megkapta az év játékosa címet a Championshipben. Nem véletlenül szedte össze magát, elszámolni valója van a londoni Tottenham Hotspurrel.

2011. 05. 21. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Taarabt azon zsenik közé tartozik, akinek a kitöréshez alacsonyabb osztályú bajnokságokban kell játszania, hogy kiforrjon. A most 22 éves Taarabt már 17 évesen a francia Lenshoz került, 2007 márciusában pedig lecsapott rá a Tottenham. De nem volt szerencséje az új edzővel, a spanyol Juande Ramosszal, aki látványosan a horvát Luka Modricot játszatta vele ellentétben. 2009-ben átengedték a kedvetlen játékost a QPR-nek, amelynek két tulajdonosa – Bernie Ecclestone és Flavio Briatore, a Forma 1 – akkor éppen eladta a csapat részvényeinek 20 százalékát az indiai acélmágnásnak, Lakshmi Mittalnak. Ő már vezető szerepet szánt neki, és ettől kezdve már jobban ment a játék.

Az idei szezonban már egyenesen szárnyalt és a hátán vitte a csapatot: 43 meccsen 19 gólt lőtt, 15 gólpasszt adott, és a tetejébe még a legjobb játékosnak is választották. Az Atlasz Zidane-ja ideális testalkatú, 180 cm magas, csodás a labdakezelése – nagyon elegánsan vezeti a labdát –, és rettegnek a kapusok, ha lövésre szánja el magát. Rendszerint támadó középpályás szerepben vetik be, de nehezen határozható meg igazi helye a pályán. Egyetlen gyenge pontja van, a hatalmas egója, ezért több edzője megorrolt rá, de nélküle ma nem lenne beérett játékos, ismerte el a katalán La Vanguardia.

Ha a következő szezonban valóban elviszi valamelyik kérője – a Real Madrid, a Barcelona vagy a Juventus -, akkor is marad hiányérzete. Nem tudja majd nap mint nap bebizonyítani a Hotspurnek az élvonalban, hogy mekkora hibát követtek el, amikor háttérbe szorították.

(Lavanguardia.es – Spanyolország, wikipedia.org)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.