Visszaveszik a szórólapot

Az erdők védelmét szem előtt tartva egyetlen szórólappal kampányol az 1 százalékos adófelajánlásokért a WWF Magyarország.

MNO
2011. 05. 05. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szórólapot elviszik egy forgalmas metróállomás vagy pláza mozgólépcsőjéhez. Itt egy önkéntes átadja a felhívást a lépcső egyik végénél egy járókelőnek, aki a lépcsőn éppen el tudja olvasni a rövid szöveget. A mozgólépcső másik végén a zöldszervezet másik önkéntese elkéri a szórólapot, és odaadja egy másik járókelőnek, aki az ellenkező irányba tart.

Mint a WWF közleményéből kiderül, az akcióról kisfilm is készült, mely a szervezők reményei szerint gyorsan terjed majd az interneten. A rövid felvételt meg lehet nézni például a Youtube-on (www.youtube.com/watch?v=4hoGPscWGJM). „Az adó 1 százalékok gyűjtésére szervezetek sokasága kötött kompromisszumot, és a környezetvédelmi szempontokat háttérbe szorítva kénytelen volt szórólapok millióit kinyomtatni a »jó ügy« érdekében, vagy a reklám hatásának csökkenésével kellett számolnia. A WWF idén szakított a kompromisszumokkal, és elkészítette a világ legzöldebb szórólapkampányát!” – írják a közleményben.

Mint Figeczky Gábor, a WWF Magyarország megbízott igazgatója emlékeztet rá, percenként 35 futballpályányi erdő vész el Földön, és ennek 20 százalékáért a papírgyártás a felelős. A zöldszervezet az adó 1 százalékaiból származó bevételt a hazai erdők és az erdei élővilág, elsősorban a hiúz védelmére fordítja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.