Zöld Pardon a Balatonon is?

Felújítás zajlik ezekben a napokban is a balatonlellei szabadtérin, mely külsőleg is teljesen megújul a nyárra. A régi, fix padsorokat három teraszból álló, hangulatos asztalokkal és kerti székekkel kialakított tér váltja fel.

MNO
2011. 05. 30. 19:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy múltú rendezvényhelyszín három hónapon át tart nyitva Babel Kert néven, s a nyár szinte minden napjára kínál színvonalas élőzenei produkciókat, döntő részben ingyen. „Nem adtuk bérbe a területet, a színpadot továbbra is a művelődési ház működteti” – ismertette az új koncepciót Gombos Emil, az intézmény igazgatója. „Mivel azonban az önkormányzatnak a felújításra nincs pénze, külső partnert vontunk be, egy budapesti produkciós irodát. A cég biztosítja a most zajló felújítás és a színpadtechnika teljes költségét. Ezenkívül a heti hat produkció felét hozzák, melyek közül csak a szombati rendezvények belépődíjasak. Mindezek fejében a társaság biztosíthatja a produkciókhoz illő, igényes vendéglátást. Három pavilonban italkiszolgálás és grillpult várja a vendégeket” – részletezte az igazgató.

Gombos Emil elmondta, a megszokott produkciók, például az ír-sztepp show az idén sem marad el, hanem a partnernek köszönhetően világzenei, etno-, folkkoncertekkel és több látványos produkcióval egészül ki.

Az országos viszonylatban ütős programtervezetben sok egyéb között ingyenes Horgas Eszter-, Budapest Klezmer Band-, Rutkai Bori és a Specko Jedno-koncertek szerepelnek, de élvonalbeli előadók jegyzik a fizetős programok sorát is, köztük Caramellel, a Magna Cum Laudéval és Szentpéteri Csillával.

(sonline.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.