14-en meghaltak, 53 embert elsodort a víz + Képek

Tizennégy halottja van már az idei áradásoknak, 53 embert pedig eltűntként tartanak nyilván a délnyugat-kínai Kujcsou (Guizhou) tartományban – közölte kedden a helyi kormányzat illetékese.

MNO
2011. 06. 07. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legsúlyosabban érintett terület Vangmo (Wangmo) megye, itt vesztette életét mind a 14 áldozat, és itt sodort el a víz további 52 embert. Egy személyt Luotien (Luodian) megyében nem találnak. A helyszíni beszámolók szerint a víz 5500 hektár termőföldet borított be, több mint ötszáz járművet sodort el, és mintegy száz épületet döntött romba. Utak, hidak mentek tönkre.


Az áradások miatt 45 ezer embert költöztettek biztonságosabb helyre, háromezren egyelőre várják a kimenekítésüket. Az árvíz elöntötte a megyeszékhelyet, és fennakadásokat okozott az áram- és vízellátásban, valamint a távközlésben. Kedden a megyében körülbelül hatezer diák maradt otthon, mert iskolájuk megközelíthetetlenné vált.


A június 3-a óta tartó folyamatos esőzések miatti áradások Kujcsou tartományban 14 várost, illetve megyét érintenek, körülbelül 400 ezer ember életét zavarták meg.


Fotók: Reuters


A meteorológiai előrejelzések szerint csütörtökig nem áll el az eső.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.