14 tonna marihuánát foglaltak le

Tizennégy tonna marihuánát foglalt le a kolumbiai rendőrség az ország délnyugati részén, a kábítószer a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali gerillaszervezeté volt – közölte a rendőrség helyi idő szerint kedden.

MNO
2011. 06. 08. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A drogot még a hét végén kobozták el Cauca tartományban, az ország egyik legjelentősebb marihuánatermelő vidékén. A szállításra már részben előkészített kábítószer piaci értéke 19,5 millió dollár. A kolumbiai hatóságok szerint a FARC többek között kábítószer-csempészetből fedezi gerillatevékenységét. Kolumbiában kokaint is termelnek, amelyből a dél-amerikai ország az ENSZ adatai szerint 2009-ben mintegy 410 tonnát exportált, s ezzel világelső volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.