14 tonna speciális lemezt loptak el

Év eleje óta összesen tizenegy tonna speciális, saválló lemezt lopott el egy négytagú banda egy téglási telepről, a tolvajok ötmillió forintos kárt okoztak; az elkövetőket elfogták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

MNO
2011. 06. 20. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy értékű lopás, amellyel a sértett – a telephely tulajdonosa – sem volt tisztában, egy másik betörés miatt végzett adatgyűjtés során vált ismertté a nyomozók előtt – tájékoztatott Vezendi Jánosné. A rendőrség több fémfelvásárló telep ellenőrzésekor figyelt fel arra, hogy egy munkanélküli férfi az elmúlt hónapokban több tonna speciális, magas nikkel- és krómtartalmú lemezt adott le. E lemezeket személygépkocsik kipufogójának gyártásához használják, a művelet során keletkező fémhulladékot pedig konténerekbe gyűjtve adják át a felvásárlásra szerződött félnek – ismertette a rendőr őrnagy.

Egy ilyen konténerre talált rá véletlenül az üzemben dolgozó targoncás ez év januárjában, majd az üzem területére szállítást végző gépkocsivezetővel, egy orgazdával és az értékesítést végző munkanélküli ismerősével összefogva elkezdték kicsempészni a lemezeket a telephelyről. A banda tagjai az elmúlt hónapok alatt egyre kifinomultabb módszerekkel végezték a lopást: precízen megszervezték a konténerek kijuttatását, még váltókonténerről is gondoskodtak. A négy téglási férfi ellen bűnszövetségben, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett lopás gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség – tette hozzá a szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.