25 millió forint értékű cigarettát foglaltak le

Két ukrán csempésztől mintegy 25 millió forint értékű cigarettát foglaltak le a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a nyírségi rendőrségi szóvivő szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 22. 10:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 17 éves és a 22 éves ukrán állampolgárt „rejtett figyelést” követően hétfő éjjel fogták el a kölcsei határrendészeti kirendeltség munkatársai Tiszacsécse közelében – mondta Fülöp Gergely.

A százados tájékoztatása szerint a csempészeknél mintegy 25 millió forint értékű cigaretta volt. A fekete fóliába csomagolt dohányárut a rendőrök átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozóinak, akik büntetőeljárást indítottak a külföldiek ellen.

A szóvivő kitért arra, hogy az elfogást követően a rendőrök és a pénzügyőrök átvizsgálták a környéket, s igazoltattak egy 45 éves magyar férfit, aki feltehetően a figyelő szerepét betöltve segítette az ukrán csempészeket. A férfinál egy jogszerűtlenül tartott úgynevezett éjjellátó készüléket találtak, amelynek eredetét vizsgálják, a nála lévő, 11 centiméter pengehosszúságú kés miatt pedig közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklásáért indult eljárás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.