3000 új munkahelyet eredményezett az NGM programja

A vállalkozások 3095 új munkahelyet alakítottak ki, és a munkahelyeken 2427 álláskereső legalább kétéves foglalkoztatását vállalták a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) központi munkahelyteremtő pályázati programja keretében.

MNO
2011. 06. 20. 11:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NGM-nek az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága számára készített tájékoztatója szerint a mikro-, kis- és közepes vállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatását segítő pályázatban 372 pályázó kapott vissza nem térítendő támogatást az ötmilliárd forintos keretösszegből. A támogatásokkal a tárca tájékoztatója szerint egyúttal több mint 5800 munkahely megőrzéséhez járultak hozzá, mivel a szerződésben vállalt foglalkoztatási kötelezettség a pályázat benyújtása előtti időszak létszámára is vonatkozik.

A minisztérium emlékeztet: a pályázaton beruházásaikkal a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt. A vissza nem térítendő támogatás keretében az építési munkák, valamint új gépek, berendezések, eszközök, technológiák beszerzési költségei számolhatók el.

Az NGM kiemelt hangsúlyt fektetett a hátrányos helyzetű kistérségekben, településeken megvalósítandó beruházások támogatásának ösztönzésére – olvasható a tájékoztatóban.

316 vállalkozás, a nyertesek csaknem 85 százaléka 20 millió forint alatti támogatási összeget nyert el. 20 és 49,9 millió forint közötti támogatási összegben 42 pályázó, 50 és 100 millió forint közötti támogatásban pedig 10 vállalkozás részesült.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.