330 millióból épül az élményfürdő

Ünnepélyesen megindították a mohácsi élményfürdő beruházását. A tervek szerint jövő nyáron már használható lesz.

MNO
2011. 06. 25. 14:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken a hivatalos ünnepséggel elkezdődött az egykori szabadtéri uszoda helyén az élményfürdő építése. Bár a mohácsiak közül sokaknak a strandot a szigeti fürdőhely jelenti, ott a szeszélyes vízállás és az időjárás gyakran gátja a fürdőzésnek, így minden bizonnyal számukra is jó hír, hogy jövőre a fedett uszoda mellett már szabadtéri létesítmények is rendelkezésükre állnak.

A beruházáshoz százhatvanötmillió forint vissza nem térítendő támogatást kap az önkormányzat, amelyhez – az ilyen célokra elkülönített tartalékokból – ugyanennyit hozzátesznek a városi kasszából, azaz összességében 330 millió forintból zajlik az építkezés. Ennek során félezer négyzetméteres területen, szinte közvetlenül a Duna partján három élménymedencét, gyermekpancsolót, valamint vízi játszóteret építenek.

A beruházás részeként kiszolgálólétesítményeket is emelnek. A fürdő energiaellátását részben geotermikus energiával oldják meg. A medencék vizét termálhővel és hőszivattyúzással melegítik fel. (A fedett uszoda termálmedencéjét jelenleg is a mintegy 700 méter mélységből érkező 48 fokos meleg vízzel látják el.) Az építkezés év végére fejeződhet be, azaz jövőre használhatják azt a fürdőzők.

(bama.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.