400 dollár fölé emelkedhet a gáz ára

A Gazprom azzal számol, hogy az idén télen 400 dollár feletti lesz az Európába irányuló orosz földgáz ára ezer köbméterenként, a cég korábban azzal számolt, hogy az idei átlagos exportár 352 dollár lesz.

MNO
2011. 06. 20. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről nyilatkozó Alekszandr Medvegyev, a Gazprom exporttal foglalkozó vállalkozásának a vezetője úgy vélte továbbá, hogy az Európának szánt földgáz idei átlagára a korábban jelzett körül alakul, az exportbevétel pedig a válság előtti szintre kerül, meghaladja majd a 60 milliárd dollárt.

Alekszej Miller, a Gazprom vezetője egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, hogy 2012-re az átlagár már meghaladhatja majd az 500 dollárt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.