66 év a Tiszába fulladt „ügyfelekért”

Összesen 66 év börtönre ítéltek pénteken Koszovóban hét embercsempészt, akiknek az ügyfelei közül tizenöt albán a magyar–szerb határ illegális átlépése közben a Tiszába fulladt 2009 októberében.

MNO
2011. 06. 17. 21:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerencsétlenség miatt indított nyomozás eredményeként találták meg a csoportot, amelynek tagjait szervezett bűnözésért és embercsempészetért vonták felelősségre. A bírói testület egy koszovói albán bíróból és az EULEX (az EU koszovói igazságszolgáltatási és rendőri missziója) által kirendelt bírókból állt. A vádlottakra 450 ezer euró pénzbüntetést is kiróttak.

A perben nyolc vádlott szerepelt, valamennyien koszovói albánok. Egyet felmentettek közülük, a hét elítélt közül egy 19, egy 17, kettő nyolc, a többiek pedig hét, öt és két év börtönbüntetést kaptak. Az utóbbi büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.