700 ember dobálta egymást üvegekkel és kövekkel

Folytatódtak az utcai harcok szerdára virradóra a britpárti protestánsok, illetve az ír sziget egyesítését pártoló katolikusok között az északír fővárosban, Belfastban. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/792158" target="_blank"><strong>• Zavargás tört ki Belfastban</strong></a>

MNO
2011. 06. 22. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 700 ember dobálta egymást üvegekkel és kövekkel, és több lövés is eldördült. Egy, a két tábor közé szorult sajtófotóst meglőttek a lábán. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, és vízágyút is bevetett a harcolók szétválasztása érdekében. Az összetűzések hevessége miatt azonban a rendőrautóknak több ízben vissza kellett vonulniuk.

Már keddre virradóra is forrongott Belfast egyik negyede, amely korábban többször volt erőszakos cselekmények helyszíne. A zömmel protestánsok lakta negyedben kisszámú katolikus él elszigetelten.

Az incidenst követően Észak-Írország politikai vezetői nyugalomra szólítottak fel. A rendőrség azt javasolta a lakosságnak, hogy a rend helyreállításáig lehetőség szerint kerülje el a környéket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.