85 millió dollár hitelt kap a Világbanktól az ország

A montenegrói fővárosban, Podgoricában csütörtökön megbeszélések kezdődnek a Világbank képviselőivel egy 85 millió dolláros fejlesztési hitelcsomagról.

MNO
2011. 06. 21. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A montenegrói pénzügyminiszter szerint a hitelt az ország költségvetési egyenlegének javítására fordítják. „A most kezdődő tárgyalásokat közel kétéves előkészítő megbeszélések előzték meg” – nyilatkozta Milorad Katnic pénzügyminiszter. Elmondása szerint a hitel hosszú lejáratú, és Montenegró jóval kedvezőbb kamatok mellett kapja, mint ha a kereskedelmi bankokhoz fordult volna segítségért Podgorica. A Világbank segítségét Podgorica azzal magyarázza, hogy Montenegró az utóbbi időben jelentős eredményeket ért el a reformok terén és javult az ország pénzügyi stabilitása.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.