Hazaárulás a gyanú?

Hazaárulással gyanúsíthatta meg a katonai ügyészség Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját – tudtuk meg. A nyugalmazott tábornokot kedden vették őrizetbe, és holnapig eldől, kezdeményezik-e előzetes letartóztatását.

Magyar Nemzet
2011. 06. 30. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint elképzelhető, hogy akár az egyik legsúlyosabb államellenes bűncselekmény elkövetésével, hazaárulással gyanúsíthatta meg a Budapest Katonai Ügyészség Galambos Lajost, a polgári elhárítás Medgyessy-kormány idején kinevezett főigazgatóját.

A Nemzetbiztonsági Hivatalt (NBH) 2004 júliusától három éven át irányító nyugalmazott vezérőrnagyról – aki a Földesi-Szabó László volt rendőrtiszt nevével fémjelzett Egymásért-ügy kirobbanása idején távozott tisztségéből – egyelőre nem tudható, hogy pontosan mit követhetett el, mivel a nyomozó hatóság a meggyanúsítás hírét sem kívánta kommentálni. Jelenleg tehát csupán annyi biztos, hogy a keddi őrizetbe vételtől számítva az ügyészségnek hetvenkét óra áll a rendelkezésére, hogy eldöntse, indítványozza-e Galambos előzetes letartóztatását – olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.