A bank miatt dobta ki a pénzét

Legalább 100 ezer forintnyi fontot tépett össze és húzott le vécén egy brit üzletember, mert azt mondta neki a bankja, hogy a 20 fontosok hamisak. Aztán pár nappal később közölte: tévedett, valódiak – voltak.

MNO
2011. 06. 20. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfitól a Royal Bank of Scotland egy fiókja tagadta meg a bankjegyek átvételét, ő pedig nem bíbelődött a rendőrséggel, hanem „saját hatáskörében” megsemmisítette a pénzt, nehogy ismét forgalomba kerüljön és másnak is kárt okozzon.

„Azt hittem, hogy ez közérdekű kötelességem. Az egész a bank hibája, hogy nem tudja megfelelően kitanítani helyi alkalmazottait” – idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap.

Az eset Skócia északi részén történt, és mint kiderült, a környéken a bankok által hamisnak vélt és elkülönített húszfontosok mindegyike valódi, csupán kicsit eltérő a bankók zömétől, de a brit központi bank nyomta őket is. Nemcsak a hírben főszereplő üzletember járt rosszul. Miután a bankok nem fogadtak el jó pár 20 fontost boltosoktól, közülük többen vásároltak ultraibolya-fényű pénzellenőrzőt – feleslegesen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.