A CIA honlapját is támadás érte

Egy hackercsoport bejelentette, hogy megtámadta az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) honlapját. A Lulz Security csoport a Twitter közösségi portálon tájékoztatott erről, s a bejelentés után szinte azonnal elérhetetlen volt néhány percig a titkosszolgálat internetes oldala helyi idő szerint szerda este.

MNO
2011. 06. 16. 4:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Preston Golson CIA-szóvivő szerint az ügynökség ezt észlelte, s vizsgálja a történteket.

A Lulz Security az elmúlt napokban kétszer is betört az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe. Hétfőn szenátusi fájlokat tartalmazó listát tett fel a világhálóra, bizonyítandó, hogy behatolt a szenátus szerverére. Szerdán ugyanez a csoport a szenátus honlapján garázdálkodott.

Az amerikai és európai internetlovagokból kötetlenül szerveződő csoport korábban már több hangzatos kalózakciót hajtott végre, így betört a Sony elektronikai nagyvállalat rendszerébe és a Fox.com honlapra is.

Az elmúlt két napban a világsajtó több tekintélyes intézmény elleni vakmerő hackertámadásról adott hírt. Ismertté vált, hogy a közelmúltban feltörték a Nemzetközi Valutaalap számítógépes rendszerét, és megbénították a spanyol rendőrség honlapját is – mindkét kibertámadást a magát Anonymousnak nevező nemzetközi hackercsoport hajtotta végre. Emellett a Lockheed Martin vállalat, a Citigroup bankcsoport és a Google keresőprogram is hackertámadásoknak volt kitéve.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.