A Fenomén utoljára „biciklizett” nemzeti színekben + Képek

Kedden húzta magára a labdarúgó-válogatott mezét utoljára Ronaldo, a brazilok februárban visszavonult futballsztárja.

MNO
2011. 06. 08. 8:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves csatár – aki sérülései és fizikai állapota miatt döntött úgy négy hónapja, hogy szögre akasztja a cipőjét – a Románia ellen 1-0-ra megnyert Sao Pauló-i barátságos mérkőzés első félidejében 15 percre állt be, de nem talált a kapuba. „Bocsássatok meg, hogy nem szereztem gólt az utolsó meccsemen – mondta a „Fenomén” a nagyszünetben a pálya közepén felállított mikrofonba. – Köszönöm a szerető támogatásotokat az elmúlt évek során.”


Az utóbbi időben meghízott és a haját is megnövesztő Ronaldo – aki két fiával, Ronalddal és Alexszel tiszteletkört futott a Pacaembu Stadionban – szemmel láthatóan hamar kifogyott a szuszból a pályán, de a közönség minden labdaérintését ujjongva fogadta.


A románok szövetségi kapitány nélkül álltak ki, mivel Razvan Lucescu szombaton lemondott posztjáról.

A brazil válogatottal kétszeres világbajnok (1994, 2002), továbbá kétszeres aranylabdás (1997, 2002), háromszor a nemzetközi szövetség által az év játékosának (1996, 1997, 2002) választott játékos pályafutása során megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban, karrierjét pedig Corinthians együttesében fejezte be. A válogatottban 104 meccsen 67-szer volt eredményes, ezzel második a nemzeti örökranglistán a legendás Pelé (95) mögött.


Fotó: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.